Mesajul MAE, după victoria PAS în alegerile parlamentare din Rep. Moldova

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova este o victorie a democrației, care marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil, transmite Ministerul Afacerilor Externe, care salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene.

„România felicită cetățenii Republicii Moldova pentru votul exprimat și salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este o victorie a democrației, ce marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, proces pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Diplomația de la București afirmă că eforturile în direcția avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân „unica garanție a asigurării dezvoltării Republicii Moldova și a prosperității pentru toți cetățenii săi”.

„Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor. Eforturile în direcția avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanție a asigurării dezvoltării Republicii Moldova și a prosperității pentru toți cetățenii săi. România exprimă speranța formării cât mai rapid posibil a unui Guvern care să susțină abordarea pro-europeană și să continue, în mod susținut, procesele de reformă. Ca și până acum, România va fi alături de Republica Moldova pe acest drum în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și a comunității de limbă, cultură și istorie, inclusiv în ceea ce privește continuarea proiectelor în beneficiul direct al cetățenilor și în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova”, potrivit comunicatului.

Forța proeuropeană din Parlamentul de la Chișinău, PAS, are majoritate absolută, cu 52,37 la sută din sufragii, după ce au fost procesate peste 99 la sută din procesele-verbale transmise de secțiile de vot. Opoziția din BECS are 27,48 la sută din voturi, în timp Partidul Șor a scăzut la 5,80.

La acest scor, PAS ar obține 63 de mandate din cele 101 ale Parlamentului.

Conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 144 din totalul celor 150 de secţii de votare deschise în afara graniţelor Republicii Moldova, PAS a obţinut 86,13% din voturi, informează Agerpres.

1 COMENTARIU

  1. Doamna Maia Sandu este un exemplu de urmat – nu va imaginati ce impact va avea cistigarea alegerilor de care doamna SANDU in toate tarile foste comuniste . Brusc un numar imens de cetateni vor intelege . Cei care votanti ai diferitelor partide fiind ,cele asa zis fatarnic nationaliste si cei care vor fi perceputi ca partide aliate Moscovei , vor pierde masiv electorat .Buturuga mica rastoarna carul mare si la nivelul cetateanului de rind se vor produce schimbari uriase de intelegere . Doara nu om fi noi ceilalti (din tot estul Europei ) mai fraieri ca cetatenii din republica Moldova .Va deveni rusinos a mai sustine astfel de politicieni sau de partide ce prezinta natiunilor lor programe de guvernare fake de inspiratie sovietica .Natiunile poloneze si maghiare ba chiar si segmentul romanesc ce inca mai sta atirnat de pomana comunista a trecutului , parte din ei , isi vor reconsidera votul . Nu putem ramane codasii Europei (oare nu le este rusine celor care urmeza inca trecutul ) , la nivelul dezvoltarii mentale si nici nu mai putem fi pacaliti la nesfirsit de politicieni palavragii .PNL(unii dintre ei ) este singurul partid ce a inteles nevoia de a se debarasa urgent de trecut si chiar daca inca unora le mai filfie cite vreun steag animat de pofte milenare ce inca se roga la divinitate sa nu fie prinsi de DNA – sau care proslavesc cu falsitate un trecut nationalist deformat de falsa istorie ce ne- a fost prezentata , timpurile ne prind din urma si Maia Sandu ne arata tuturor adevarul .O asteptam sa vina cit de curind si in Romania si sa spuna natiunii nostre , ca un intreg , adevarul zilelor ce urmeza .Felicitari pentru exceptionala ei credinta in adevar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here