Vaccinul Sputnik V, refuzat de majoritatea ruşilor – sondaj

Sursa: Pixabay

Majoritatea rușilor (62%) încă nu sunt pregătiți să fie vaccinați cu serul Sputnik V, produs de ţara lor, potrivit unui sondaj al Centrului Levada, publicat miercuri, şi citat de The Moscow Times.

Rezultatele sunt cel mai proaspăt semn că rușii au rămas, în mare parte, sceptici față de vaccinul produs pe piața internă, în ciuda încercărilor statului de a stimula campania de vaccinare.

Potrivit Centrului Levada, un sfert dintre respondenți (26%) sunt gata să fie vaccinați, un procent ușor mai mic decât în ​​februarie (30%).

Rezultatele obţinute de Levada au relevat, de asemenea, diferențe de atitudine în funcţie de vârstă, când vine vorba de deschiderea la vaccinare: doar 12% dintre rușii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani vor să se vaccineze, comparativ cu 37% dintre cei de peste 55 de ani. Zece la sută dintre respondenți au spus că au fost deja vaccinați.

Mai mult de jumătate dintre ruși (56%) au spus că nu se tem de contractarea coronavirusului, o creștere bruscă față de cei 34% care afirmau același lucru anul trecut.

Rusia a fost una dintre țările cele mai afectate ţări, în contextul pandemiei, înregistrând peste 420.000 de decese în exces și aproape 4,9 milioane de cazuri.

În timp ce Rusia a susținut că Sputnik V a fost primul vaccin aprobat din lume împotriva coronavirusului și a fost autorizat pentru utilizare în peste 60 de țări din întreaga lume, în propria ţară serul a avut parte de o primire rece. În ritmul actual, Rusia este pe cale să vaccineze 70% din populația sa până în februarie 2023.

Sondajul Centrului Levada a fost realizat în rândul a 1.614 respondenți din 50 de regiuni, în perioada 22 aprilie – 28 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here