Foto: INQUAM/George Călin

Redistribuirea trenurilor de metrou din flota Metrorex pe secţiunea nou deschisă în Drumul Taberei nu va afecta timpii de aşteptare pe celelalte magistrale de metrou, informează compania. În schimb, în perioada imediat următoare este posibil să apară nesincronizări în funcţionarea sistemelor de pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, deoarece pe această magistrală nu circulă trenuri noi.

Redistribuirea trenurilor din flota actuală pe noua magistrală nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale, întrucât sunt introduse în circulaţie trenuri de tip IVA, iar acolo unde este necesar (la orele de vârf de trafic) se vor introduce trenuri suplimentare”, se menţionează într-un comunicat Metrorex, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Metrorex atrage atenţia că în perioada imediat următoare este posibil să apară nesincronizări în funcţionarea sistemelor de pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, deoarece pe această magistrală nu circulă în prezent trenuri noi.

Pentru această perioadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări în funcţionarea optimă a sistemelor, în condiţiile în care din motive externe şi nedorite de Metrorex, această magistrală nu beneficiază încă de trenuri noi prevăzute a fi echipate cu cel mai modern sistem de supraveghere şi conducere a traficului(…) Cartierul Drumul Taberei are circa 300.000 de locuitori. Raportat la acest număr, capacitatea proiectată pentru transportul călătorilor pe noua magistrală de metrou este de 50.000 călători/oră/sens. În cadrul acestui proiect, Metrorex are în vedere achiziţia a 13 trenuri noi de metrou care vor permite micşorarea intervalului de succedare de 6 minute„, se precizează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu.

De asemenea, Metrorex subliniază că lucrările la secţiuni de acces la unele staţii de pe Magistrala M5 nu au fost încă finalizate. „Sigur că mai sunt anumite finisaje de completat, câteva accesuri de finalizat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei”, precizează Metrorex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here