Migranți morți de frig în barcă, în drum spre Lampedusa

Sursa: Pixabay

Şapte migranţi au murit îngheţaţi la bordul unei bărci din lemn supraîncărcate care se îndrepta spre insula italiană Lampedusa din Africa de Nord, informează marţi dpa, preluată de Agerpres.

Paza de coastă a Italiei a anunţat marţi că 280 de oameni aflaţi într-o barcă de 20 de metri au fost salvaţi, dar că primele indicii arată că decese au fost cauzate de frig. Potrivit agenţiei de presă ANSA, persoanele decedate erau din Bangladesh.

„A avut loc o altă tragedie, deplângem din nou victime nevinovate”, a declarat primarul Lampedusei, Toto Martello, îndemnând Italia şi Uniunea Europeană (UE) să facă mai mult în Mediterana. Mica insulă situată între Italia şi Africa a fost abandonată, a spus primarul. „Singuri, noi nu mai putem continua astfel”, a adăugat el.

Mulţi migranţi din ţări în curs de dezvoltare riscă traversări periculoase din Africa de Nord spre Italia, în speranţa unei vieţi mai bune în UE.

În această zonă au loc în mod regulat accidente şi, chiar şi atunci când oameni sunt salvaţi, există numeroase probleme birocratice.

Nava de salvare Geo Barents, de exemplu, are la bord 438 de oameni salvaţi din mare, însă aşteaptă de mai multe zile să i se permită să acosteze undeva. Marţi, nava pleca din Sicilia.

Cum sună propaganda de război livrată societății ruse. Declarațiile incendiare care pot servi ca barometru privind intențiile Kremlinului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here