Miliardarul care şi-a făcut zeci de angajaţi milionari. A început de la spălat vase şi conduce un imperiu online

Sursa: THG

La 48 de ani, Matthew Moulding, conduce The Hut Group (THG), o companie pe care a fondat-o în Manchester şi pornind de la care a reuşit nu doar să dezvolte o afacere de succes, ci şi să facă un număr mare de milionari. În ultimii 10 ani, aproximativ 430 de angajați au primit acțiuni gratuite. „Am creat mai mulți milionari decât orice altă companie din istoria corporatistă britanică. (…) Am schimbat cu adevărat multe vieți”, spune Matthew Moulding. Potrivit acestuia, toate acţiunile date astfel au fost sub formă de cadou.

Dintre angajaţii săi, 74 au devenit milionari, graţie creşterii valorii acţiunilor respective, iar spectrul beneficiarilor a fost larg: de la muncitorii din depozite, la manageri.

Iar „clubul” milionarilor creaţi de Moulding este aşteptat să sporească.

The Hut Group este unul dintre jucătorii majori din tehnologie, în Marea Britanie, iar listarea la bursă, din toamnă, a injectat 830 de milioane de lire sterline. Averea lui Matthew Moulding este evaluată la 960 de milioane de lire sterline, dar până să ajungă aici antreprenorul a început de jos: spălător de vase.

A trecut printr-o exmatriculare din facultate, pe motiv de absenţe, a fost muncitor într-o fabrică, a vândut online CD-uri, a făcut site-uri pentru firme de comerţ.

Acum, The Hut Group înseamnă platformă de comerț electronic, peste 100 de site-uri şi vânzări de produse de înfrumuseţare ori alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here