Ministerul Dezvoltării a virat peste 10 milioane de lei primăriilor pentru încălzirea pe bază de gaze naturale

Ministerul Dezvoltării anunţă, luni, că a virat peste 10 milioane de lei primăriilor pentru încălzirea pe bază de gaze naturale, transmite News.ro.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a aprobat, luni, repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a XII-a tranşe, în valoare de 4.653.324,88 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

”Suma este aferentă subvenţiei pentru consumul de gaze naturale din luna ianuarie 2022 şi este repartizată către municipiul Bucureşti, respectiv luna martie 2022 pentru Ploieşti şi Tulcea”, a precizat Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, suplimentar, pentru sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, a fost alocată suma de 5.358.362,90 lei.

”Fondurile sunt raportate la consumul din ianuarie 2022 şi sunt destinate municipiului Tulcea, respectiv din februarie 2022, pentru Oradea, Sânmartin şi Tulcea”, a mai transmis ministerul.

Astfel, până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinaţie, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 340.496.838,65 lei, atât sub formă de subvenţie la achiziţia de gaze naturale şi păcură, cât şi pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here