Ministerul Educaţiei a avizat structura anului şcolar 2023-2024

Ministerul Educaţiei anunţă, marţi, că a avizat, în Comisia de dialog social, proiectul de Ordin al ministrului educaţiei privind structura anului şcolar 2023-2024. Potrivit structurii anului şcolar, cursurile vor începe în data de 11 septembrie 2023, iar vacanţa de vară din 21 iunie 2024. Ministerul afirmă că singura modificare vizează desfăşurarea Programului naţional „Şcoala altfel” şi a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie, transmite News.ro.

”Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenţi, Proiectul de Ordin al ministrului educaţiei privind structura anului şcolar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică. Singura modificare vizează desfăşurarea Programului naţional „Şcoala altfel” şi a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie”, precizează ministerul.
Ordinul prevede: durata cursurilor: 36 de săptămâni, data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023, data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024, săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024, spune Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că ”decizia ca şi anul şcolar următor să se structureze în intervale de cursuri şi intervale de vacanţă este fundamentată, pe de o parte, pe importanţa asigurării ritmicităţii în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an şcolar”.
”O evaluare relevantă a impactului organizării anului şcolar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanţă se va putea face după încheierea anului şcolar 2022-2023. Vom reveni cu ordinul integral, după transmiterea către Monitorul Oficial”, mai spune ministerul.

 

 

Facultăţile Universităţii din Bucureşti au stabilit modalitatea de admitere 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here