Ministerul Finanţelor: Ajutor de stat pentru investiţii de peste 1 milion de euro

Ministerul Finanţelor anunţă că acordă ajutor de stat pentru investiţii de peste 1 milion de euro, în 92 de domenii de activitate eligibile. Astfel, ministerul a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România şi propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investiţiilor cu impact major în economie, potrivit News.ro

”Ministerul Finanţelor a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România şi propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investiţiilor cu impact major în economie. Scopul modificărilor este de a eficientiza direcţionarea fondurilor publice către sectoarele care vor genera proiecte de investiţii majore”, anunţă Ministerul Finanţelor.

Totodată, prin modificările propuse, investiţiile mai mari de 1 milion euro vor fi direcţionate către 92 de domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială.

“Am continuat dialogul cu reprezentanţii mediului de afaceri din România şi am adaptat cerinţele schemei de ajutor de stat la nevoile prezentate. Se va menţine pragul iniţial de 1 milion de euro pentru investiţiile eligibile, pentru a finanţa cât mai multe investiţii şi pentru a asigura un grad cât mai mare de dezvoltare“, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Nivelul de finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabileşte în funcţie de mărimea proiectului de investiţii şi regiunea geografică.

Prin grila de punctaj propusă, sunt încurajate investiţiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României. Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finanţare va fi de 30 de zile lucrătoare, pentru a permite participarea unui număr cât mai mare de operatori economici, iar deschiderea sesiunilor de depunere va fi comunicată cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here