Ministerul Mediului: Autorităţile române monitorizează efectele produse de incendiile de pădure din apropierea zonei Cernobîl

Ministerul Mediului a transmis, duminică, într-un comunicat oficial, că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluărilor specialiştilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat, mai precizează instituţia, potrivit News.ro.

Reacţia Ministerului Mediului vine în urma apariţiei unei materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl.

Ministerul arată că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din  padurile din apropierea zonei Cernobîl.

”Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.Totodată,  Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, care urmareste permanent indicatorii la nivel european a confirmat, in aceasta seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul intregului teritoriu european, inclusiv in Ucraina.
Specialistii Administratia Nationala de Meteorologie  şi cei ai Agentie Naţionale pentru Protecţia Mediului monitorizează permanent evolutiile şi vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here