Ministerul rus al Apărării, reacție după explozia podului Kerci

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că trupele ruse care luptă în regiunile Nikolaiev, Krîvîi Rih şi Zaporojie din sudul Ucrainei ar putea primi toate proviziile de care au nevoie prin coridoarele terestre şi maritime existente, după ce podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, a fost grav avariat în urma unei explozii, sâmbătă dimineaţa, relatează Reuters, citată de News.ro.

Explozia de sâmbătă de pe podul rutier şi feroviar Kerci, care a fost folosit pentru a transporta soldaţi ruşi şi provizii militare prin peninsula Crimeei în alte părţi din sudul Ucrainei, a dus la prăbuşirea unor secţiuni de drum, traficul circulând într-o singură direcţie, şi a deteriorat şinele de cale ferată.

Explozia, despre care martorii au spus că a putut fi auzită de la kilometri distanţă, a avut loc sâmbătă înainte de ora 6 dimineaţa, în timp ce un tren traversa podul.

Carosabilul părea să fi fost distrus, fără niciun semn evident al unui atac cu rachete, în primele imagini care au apărut online.

Imaginile video distribuite pe canalul Telegram păreau să arate un vagon cisternă în centrul exploziei, dar nu era clar dacă acesta a explodat sau a fost ţinta unei detonări.

GALERIE FOTO-VIDEO | Cum arată podul de miliarde al lui Putin, după explozie. Filmări de la fața locului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here