VIDEO | Cozi uriașe la benzinăriile din Crimeea după explozia podului Kerci

Sursa: captură video

Locuitorii peninsulei Crimeea, majoritatea coloniști ruși trimiși de Moscova după anexarea ilegală din 2014, reacționează cu panică la blocarea podului Kerci. Aceștia s-au grăbit să ajungă la benzinării, fiind îngrijoraţi de o potenţială penurie de combustibil.

Mai multe filme apărute pe social media arată cozi imense care au început să se formeze în dimineața zilei de sâmbătă, 8 octombrie, la benzinăriile din peninsula Crimeea, după explozia podului Kerci.

Spaima s-a accentuat și de la faptul că imaginile podului distrus prezentau, printre altele, un tren de combustibil în flăcări.

Pentru a tempera teama localnicilor, ministerul rus al Energiei a transmis un mesaj oficial pe pagina de Telegram: „În prezent, Crimeea este alimentată cu carburanți auto în parametri normali. Stocurile de benzină și motorină din peninsulă sunt suficiente pentru cel puțin 15 zile și se fac demersuri momentan pentru continuarea fluxului de alimentare”.

 

Context

Podul care leagă Rusia de peninsula Crimea, anexată ilegal în 2014, a fost afectat grav de o explozie, sâmbătă dimineața, în jurul orei locale 6.00. Un segment din calea de rulare auto s-a prăbușit în mare, dar daune s-au înregistrat și pe firul feroviar de transport, căci explozia inițială a fost urmată de explozii și incendiu la o garnitură de vagoane-cisternă, aflată în mers.

Inaugurat în mai 2018 de Valdimir Putin, podul, care este atât rutier, cât şi feroviar, are o lungime de 19 kilometri, traversează Strâmtoarea Kerci, între Marea Azov şi Marea Neagră, şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei.

Construirea sa a costat miliarde de lire sterline.

O parte din podul ce leagă Crimeea de Rusia s-a prăbușit. Putin a cerut anchetă. Miniștri trimiși la locul exploziei. Reacția Kievului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here