Ministerul Sănătății a încurcat pacienții decedați de la „Matei Balș”: A șasea victimă este, de fapt, un bărbat fără leziuni în urma incendiului

Foto: INQUAM/Octav Ganea

După ce a anunțat moartea unei femei care fusese afectată de incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, Ministerul Sănătății a revenit, sâmbătă, rectificând informația. A șasea victimă este, de fapt, un bărbat transferat la alt spital în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia.

Inițial, ministerul a anunțat că o femeie de 58 de ani transferată la Spitalul Universitar de Urgență București a decedat.

Ulterior, cei de la minister au revenit cu o rectificare:

Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiu, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, a precizat Ministerul Sănătății.

​Femeia de 58 de ani este intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală.

Incendiul care a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului ”Matei Balș” din București, a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți cu mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. După câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie.

Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here