Ministerul Sănătății face precizări: Spirtul medicinal este recomandat de OMS ca dezinfectant, în special pentru suprafețe

Folosirea alcoolului sanitar (spirt medicinal) cu 70% concentrație de alcool poate ajuta în prevenirea infecției cu noul coronavirus, în special dacă este folosit pentru dezinfectarea suprafețelor, fiind recomandat de OMS, a precizat vineri Ministerul Sănătății.

Pentru dezinfectarea mâinilor, MS recomandă spălarea pe mâini cu săpun timp de minimum 30 de secunde („cam cât durează să cântăm primele 3 versuri din ‘Deșteaptă-te române!’ „) sau folosirea de dezinfectant sub formă de gel (cu etanol 70%).

Motivul pentru care spirtul este mai puțin recomandat pentru dezinfectarea mâinilor este că se evaporă foarte rapid de pe piele și are mai puțin timp să acționeze / să distrugă virusul. De aceea, spirtul este eficient în special pe suprafețe, unde se evaporă mai lent, în timp ce pe mâini este recomandată folosirea dezinfectantului sub formă de gel care conține 70% alcool.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă folosirea alcoolului sanitar (spirt medicinal) ca măsură de prevenire a infecției cu coronavirus, mai precizează MS într-o postare pe pagina de facebook.

Alcoolul sanitar este inclus în registrul național al produselor biocide din România, actualizat în ianuarie 2020, reamintește Ministerul Sănătății.

MS avertizează că produsul este destinat exclusiv uzului extern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here