Ministrul Apărării, declarații la Deveselu despre banii pentru sistemele Patriot

Bugetul MapN va reprezenta în continuare 2% din PIB, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, adăugând că a primit „toate garanțiile” în acest sens.

Nicolae Ciucă a participat marţi, la invitaţia Ambasadei SUA, alături de ambasadori din state membre ale NATO acreditaţi la Bucureşti, la o vizită de informare în Baza Militară 99 Deveselu.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, avem toate garanţiile că anul viitor vom avea alocat 2% pentru Apărare. Chiar săptămâna trecută, împreună cu ministrul Economiei, am avut o privire asupra a tot ce înseamnă planurile de înzestrare a Armatei Române şi putem să facem o translaţie a ceea ce înseamnă nevoile noastre din industria de apărare pe un plan similar pe termen mediu în industria de apărare română”, a afirmat Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește sistemele Patriot, ministrul Apărării a menționat că la sfârșitul săptămânii trecute „a fost deblocată ultima tranşă de bani pe care o vom folosi să plătim în avans sistemele”.

„Facem acest lucru deoarece banii care erau alocaţi pentru corvete şi bateriile de coastă nefiind cheltuiţi, am considerat că pot fi utilizaţi în acest fel astfel încât să putem să eliberăm puţin presiunea de pe buget anul viitor şi, în funcţie de cum se finalizează procesele din instanţă ale programului de corvete şi reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată să fie demarate”, a subliniat Ciucă.

De asemenea, ministrul a mai precizat că a avut o discuție cu șeful Statului Major al Apărării privind priorităţile de înzestrare militară.

„L-am rugat să revadă priorităţile de înzestrare ale Statului Major al Apărării şi în funcţie de ele să decidem, pentru că este în reconstrucţie bugetul pe anul 2020. Nu sunt rearanjări importante, dar ele trebuie oarecum reprioritizate”, a menționat Nicolae Ciucă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here