Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi seară, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia, că ”nu este nimic special în această decizie”. ”Se practică uneori între state un astfel de răspuns”, a afrmat Aurescu, precizând că reacţia era anticipată, notează News.ro.

”Nu este nimic speial în această decizie, de altfel  noi am anticipat un astfel de răspuns al părţii ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacţie la măsura pe care noi am aluat-o în 26 aprilie”, a declarat, marţi seară, la TVR; Bogda Aurescu, referindu-se la expulzarea unui diplomat român din Rusia.

Aurescu a explicat că ”se practică  uneori între state un astfel de răspuns”.

Un angajat al Ambasadei României în Rusia a fost declarat persona non grata în replică la expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti. 

Angajatul ambasadei române are termen 72 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse.

Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata. La acel moment, prin ambasadorul rus în România Valery Kuzmin, Moscova a calificat decizia Bucureştiului de a expulza un diplomat rus drept „neprietenoasă” şi anunţa că îşi rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat atunci că autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României lui Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here