Ministrul belgian al Justiţiei şi-a anunţat demisia după atacul terorist de la Bruxelles

Sursa: X

Ministrul belgian al Justiţiei, Vincent Van Quickenborne, şi-a anunţat demisia din guvern vineri seara, la patru zile după atacul comis la Bruxelles de un tunisian radicalizat, care a ucis doi suedezi, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul a explicat că a aflat vineri că Tunisia ceruse în august 2022 extrădarea autorului atacului, Abdesalem Lassoued, cerere căreia nu i s-a dat curs. „Este o vină individuală, monumentală şi inacceptabilă”, a declarat ministrul citat de agenţia de presă Belga.

Tunisianul radicalizat aflat în situaţie ilegală care a omorât doi suedezi luni seara la Bruxelles ceruse azil în patru ţări europene, începând din 2011, a făcut cunoscut joi guvernul belgian.

Bărbatul, cunoscut autorităţilor belgiene ca Abdesalem Lassoued, a cerut azil „în Norvegia pe 23 iunie 2011, în Suedia pe 28 septembrie 2012, în Italia pe 24 aprilie 2014”, iar la sfârşitul lui 2019 în Belgia, explicând atunci serviciilor de imigrare că a venit în ţară de patru ani şi s-a căsătorit cu o belgiancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here