Ministrul britanic al Apărării: Reputația armatei ruse a fost distrusă

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, joi seară, că Vladimir Putin este un „om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur”, el subliniind că Rusia este acum o „ţară mai mică”, după invazia din Ucraina, transmite News.ro.

„Preşedintele Putin nu este forţa pe care obişnuia să fie. Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a afirmat Wallace, conform BBC.

Wallace spune că forţele ruse par să se regrupeze şi să-şi îndrepte atenţia către sudul şi estul Ucrainei: „Am mai văzut asta. Mereu este mai rău. Se îndreaptă spre mai multe atacuri civile, mai multe zone civile.”

El a adăugat că aliaţii internaţionali au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare şi „ajutor letal”, inclusiv vehicule blindate, muniţie şi artilerie cu rază lungă de acţiune.

Cum devine Putin cel mai mare ecologist, iar războiul din Ucraina o revoluție în dosarul schimbărilor climatice. Lecția pe care nu a priceput-o Kuzmin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here