Ministrul de Interne al Bavariei: Trebuie să ne adaptăm la afluxul de refugiați de război din Ucraina

Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat joi că Europa trebuie să se adapteze la afluxul de refugiați de război din Ucraina. Declarația a fost făcută după o videoconferință a miniștrilor de interne ai guvernelor federale și de land și după  întâlnirea pe care a avut-o la Munchen cu omologul său român, Lucian Bode, în cadrul căreia ministrul german a promis ajutor și sprijin umanitar rapid, în special pentru țările învecinate Ucrainei.
Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că vor exista mișcări de refugiați mai întâi în țările vecine ale Ucrainei. Am fost de acord cu ceilalți miniștrii de interne, că vom oferi țărilor în cauză un sprijin masiv. Acest lucru i l-am promis omologului meu român, Lucian Bode, în cadrul întâlnirii de la München”, a spus Herrmann.
Cei doi miniștri de interne, Herrmann și Bode, au condamnat agresiunea rusă în termenii cei mai fermi și și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina: „Suntem pe o poziție comună în cadrul NATO și UE și ne declarăm solidaritatea deplină cu poporul Ucrainei”.
Herrmann a amintit de sprijinul pe care îl acordă organizații precum Crucea Roșie sau Organizația de Ajutor Tehnic ca exemplu de ajutor rapid. „Acest lucru poate varia de la furnizarea de provizii de ajutor până la amenajarea de corturi și suport logistic cu vehicule. Ajutorul poate ajunge în două-trei zile în statele respective. Consider că este de la sine înțeles și urgent necesar să se pună în aplicare rapid astfel de măsuri, dacă sunt solicitate de statele care se învecinează cu Ucraina. Din Germania vom face tot ce ne stă în putință pentru a sprijini România și alte țări vecine în această situație”, a mai spus ministrul german de interne.
Potrivit Ministerului Federal de Interne, mecanismele UE de coordonare și sprijin, în special pentru ajutorul umanitar, au început deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here