Ministrul de Interne spune că România se află pe primul loc în Europa la „vaccinarea la chiuvetă”

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Peste 1.300 de persoane sunt cercetate și au fost întocmite peste 500 de dosare penale pentru cazuri de vaccinare fictivă, a anunțat duminică seara ministrul de interne, Lucian Bode, care a precizat că România este pe locul 1 în Europa la „vaccinarea la chiuvetă”.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, ‘vaccinarea la chiuvetă’. Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, duminică seara, la B1 TV.

Primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie se înregistra în România la începutul lunii septembrie, dar deja erau semnale că există acest fenomen încă din vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here