Ministrul Economiei a anunțat data la care s-ar putea redeschide mall-urile

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţă că, în cazul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire va scădea sau va fi constant mic, din 15 iunie se ia în calcul deschiderea mall-urilor. În schimb, cinematografele şi locurile de joacă din interior nu sunt încă luate în calcul de autorităţi.

”Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România. Aceştia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuţiilor avute am stabilit, că în cazul în care situaţia epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie”, a anunţat Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, deocamdată, pentru 15 iuni nu sunt sluate în calcul cinematografele şi locurile de joacă din interior.

”Pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate”, a mai anunţat Popescu, citat de News.ro.

La rândul lor, reprezentanţii Guvernului au precizat că în primă etapă, vor fi operaţionale activităţile comerciale.

”Va rămâne în continuare în analiză activitatea cinematografelor, restaurantelor şi locurilor de joacă pentru copii din aceste centre, pentru că implică risc epidemiologic ridicat. Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România au menţionat că sunt pregătiţi pentru reînceperea activităţii în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecţie a sănătăţii cetăţenilor”, a transmis Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here