Ministrul Educației nu exclude ca școlile să rămână închise și în septembrie. ”Vom pregăti lecții filmate”

NQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că școlile ar putea rămâne închise şi în septembrie, dacă România va fi în continuare afectată de coronavirus. Într-un interviu dat la Antena 1, Anisie a mai spus că vrea ca până în toamnă să digitalizeze complet învățământul românesc, pentru ca toți elevii să poată urma cursuri online.

”Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Anisie.

Ministrul Educației spune că și-a luat angajamentul ca „până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie” și are de gând să pregătească lecții filmate pentru elevi.

„Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a mai spus Ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here