Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul general al Guvernului Antonel Tănase a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței Executivului, un proiect de hotărâre care prevede predarea patrimoniului și a arhivei Institutului Revoluției Române din 1989 către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului.

Am să vă rog, dacă sunteți de acord, să suplimentăm ordinea de zi de astăzi cu două proiecte de hotărâre de Guvern. Primul proiect de hotărâre pe care vi-l propun, proiect de hotărâre privind stabilirea destinației patrimoniului fostului Institut al Revoluției Române din 1989. Facem un protocol de predare-primire și va prelua Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, patrimoniul și arhiva„, a afirmat secretarul general al Guvernului Antonel Tănase, marți, în debutul ședinței de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a replicat că este de acord cu această hotărâre și că o aștepta de mult.

Reamintim că în ultima ședință de Guvern din 2019, a fost adoptată o ordonanță de urgență pentru desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here