Ministrul Energiei, vești proaste în așteptarea gerului: Centralele Bucureștiului sunt pregătite, dar vor fi probleme, vor fi spărturi

Foto: INQUAM/George Călin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că toate cele patru centrale din Bucureşti sunt pregătite să funcţioneze şi după ce temperaturile vor scădea mult în următoarele zile, dar a avertizat că acest lucru va duce la probleme în reţeaua de termoficare, cel mai probabil urmând a apărea spărturi.

Virgil Popescu a fost întrebat, joi, la Digi 24, dacă vor apărea probleme cu furnizarea energiei, având în vedere că se anunţă temperaturi scăzute în următoarele zile.   

„Am avut ieri Comandamentul de Iarnă, întreg sistemul energetic naţionale este pregătit, nu avem probleme cu alimentarea, nici cu energie electrică, nici cu energie termică. Evident, din punct de vedere al producătorului. Dacă ne referim la Bucureşti, toate cele patru centrale sunt pregătite să funcţioneze şi nu au absolut nicio problemă. Bucureştenii trebuie să ştie că reţeaua de termoficare, reţeaua de transport practic a agentului termic este cum este şi probabil în momentul în care temperaturile vor scădea şi vor scădea începând cu data de mâine, vor fi probleme, vor fi spărturi, va trebui Termoenergetica să intervină şi cred că ar trebui să fie foarte pregătit încă de astăzi astfel încât să intervină prompt şi să nu fie întreruperi mari de alimentare a energiei a Bucureştiului”, a declarat Virgil Popescu.  

Meteorologii au actualizat, joi, prognoza pentru următoarele zile şi anunţă cod portocaliu de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în zonele montane Rafalele vor depăşi 130 de kilometri la oră.

În plus, a fost emis şi un cod galben de vânt, ninsori viscolite şi polei pentru întreaga ţară. De asemenea, avertizarea de răcire a vremii a intrat în vigoare la ora 12.00 şi a fost prelungită până luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here