Ministrul Finanţelor: Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi ca urmare a noilor măsuri fiscale, deoarece vor avea în continuare TVA de 9%, au vouchere de vacanţă şi sistemul de impozitare de la microîntreprinderi cu 3%. El a precizat că alţi sunt invidioşi pe aceste facilităţi fiscale pe care le au proprietarii de hoteluri şi restaurante, transmite News.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat joi, la Antena 3 cum va proceda Guvernul cu taxa impusă băncilor pentru a nu se înregistra o majorare a ratelor.
“Taxa pe bănci este exclus să genereze o majorare a costului ratelor oamenilor la bănci. Ar fi o nebunie acest lucru. Impactul bugetar suplimentar pe care îl au băncile este unul care nu generează astfel de situaţii, 336 milioane de lei de la bănci suplimentar, de la 41 de bănci. Am discutat zilele trecute cu un preşedinte de bancă şi mi-a spus domnul ministru puteaţi să ne puneţi şi 3%, fiindcă suportam acest lucru din solidaritate faţă de situaţia dificilă prin care trece România”, a afirmat ministrul Finanţelor.
El a mai precizat că scenariile apocaliptice nu sunt de bun augur şi că aceste măsuri fiscal-bugetare nu vor avea impact asupra vieţii românilor.
”Îi asigur sută la sută că nu aceasta va fi cauza unor eventuale creşteri ale ratelor bancare şi nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri fiscal bugetare. Scenariile acestea apocaliptice nu cred că sunt de bun augur pentru întreaga populaţie, pentru că nu au aceste măsuri fiscal-bugetare impact asupra consumului de bază şi asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi. Sigur, sunt creşteri de TVA, dar sunt pentru acele produse şi activităţi impozabile, care nu fac parte din traiul zilnic. Am fost foarte atenţi ca oamenii să fie protejaţi şi, de asemenea, investiţiile mediului de afaceri să fie protejate, pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri am depus investiţiile. Aceasta este situaţia pe care o avem acum şi încercarea noastră este ca să protejăm oamenii şi mediul de afaceri”, a mai transmis Marcel Boloş.

El a mai fost întrebat ce se întâmplă cu cei care deţin hoteluri şi restaurante deoarece pentru aceştia creşte impozitul pe cifra de afaceri.
“Cei care au hoteluri şi restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfăţaţi, pentru că au 9% Taxa pe Valoarea Adăugată, au în continuare voucherele de vacanţă, un miliard 800 de milioane de lei. Au, de asemenea, sistemul de impozitare de la microintreprinderi cu 3%, deci sunt în continuare cu facilităţi create de către Guvernul României într-o perioadă în care alţii sunt invidioşi pe aceste tipuri de facilităţi fiscale de care beneficiază. Nu de dragul luării acestor măsuri fiscale facem acest lucru, ci datorită acestor angajamente, pentru a nu periclita dezvoltarea României”, a mai afirmat Marcel Boloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here