Ministrul Finanțelor mustră ANAF: Să ceară scuze românilor pe care i-a pus pe drumuri, deși își plătiseră taxele

Alexandru Nazare/ Facebook

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, afirmă că ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi, deşi şi-au plătit taxele la timp şi, în plus, a transmis conducerii ANAF Sector 6 că i se pare intolerabil modul în care a tratat situaţia.

Declaraţia ministrului vine după ce zeci de oameni au stat la coadă, în stradă, în faţa sediului ANAF din Sectorul 6 al Capitalei, după ce au primit somaţii pentru plăţi pe care le efectuaseră deja.  

„Înainte de toate, ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deşi şi-au plătit taxele la timp, au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi. Acestor contribuabili trebuie să le mulţumim pentru faptul că îşi plătesc la timp taxele, că îşi respectă obligaţiile faţă de stat şi să-i tratăm cu respect, fără să le facem viaţa mai complicată decât este deja. În şedinta de lucru de astăzi, de la sediul ANAF Sector 6, am transmis conducerii că mi se pare intolerabil modul în care a tratat situaţia. Pot să înţeleg că sunt deficienţe care trenează de multă vreme şi că nu pot fi remediate peste noapte, mai ales în privinţa digitalizării. Dar, distantarea fizică trebuia să fie asigurată. Situaţia creată putea fi evitată”, scrie ministrul, pe Facebook.  

Mai mult, oficialul aşteaptă rezultatul controlului intern demarat miercuri.

„Dacă aveau nevoie de sprijin suplimentar era suficient să ceară şi găseam soluţii. Mă aştept de la toate administraţiile fiscale să comunice eficient atât intern, cât şi extern şi să trateze cu respect contribuabilii. Nu este suficient ca serviciile pentru aceştia să existe doar pe hârtie, ele trebuie să şi funcţioneze. Aştept rezultatele controlului intern demarat ieri, măsuri clare şi termene de remediere a deficienţelor pentru toate administraţiile fiscale din Bucureşti”, s scris Nazare.  

Ministrul Finanţelor Publice a anunţat miercuri seară că a dispus un control intern, după a ce primit semnale că că s-au trimis numeroase somaţii pentru debite deja achitate. De asemenea, ministrul a precizat că verifică şi nerespectarea distanţării la unele sedii ale Administraţiilor Finanţelor Publice din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here