Ministrul Mediului merge în Pădurea Băneasa, după reclamaţiile privind tăieri de arbori

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Mediului, Costel Alexe, merge astăzi în Pădurea Băneasa, în urma reclamaţiilor privind tăierile de arbori din zonă. El a trimis acolo Corpul de control, urmând să anunţe rezultatele acestor verificări, transmite News.ro.

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, va face, miercuri, o vizită de lucru în zona Pădurii Băneasa, au anunţat reprezentanţii ministerului.

Vizita vine în urma reclamaţiilor cetăţenilor privind tăierile de abori din Pădurea Băneasa şi a controalelor dispuse.

Costel Alexe declara, luni seară, la Digi 24, că nu crede că pădurile din jurul oraşelor „dispar peste noapte”.

„Nu cred că din păcate în România pădurile fie din jurul oraşelor, fie din ţară, dispar peste noapte. În cazul pădurii Băneasa cred că exploatarea e începută mai demult, pentru că am primit şi eu ca şi dvs. foarte multe sesizări. Aceasta este harta pădurii. Din 1.343 de hectare cât are astăzi pădurea Băneasa, 63% din suprafaţa ei este proprietate privată, doar 37% este proprietate publică a statului administrată de Romsilva. (…) Astăzi, chiar dacă proprietarii privaţi au obligaţii legale de exploatare conform amenajamentelor, eu personal, ca ministru, sunt direct preocupat ca pentru marile oraşe, cum este şi Bucureştiul, aceste păduri să aibă rol de protecţie. Şi o să vedeţi că în perioada următoare şi pe dvs. şi pe bucureşteni o să-i surprindem plăcut numai cu veşti bune”, a spus Costel Alexe.

El a afirmat că vrea să meargă personal în Pădurea Băneasa pentru că vrea să vadă încă o dată ce a constatat Garda Forestieră Bucureşti şi că a trimis Corpul de control, urmând să anunţe rezultatele miercuri.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here