Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pe frontul din Ucraina

Sursa: Twitter

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a vizitat trupele ruse implicate pe front în Ucraina, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters, citată de Agerpres.ro.

”Serghei Şoigu le-a mulţumit militarilor care au efectuat misiuni în mod curajos în zona operaţiunii militare speciale şi a acordat recompense de stat militarilor pentru devotamentul şi eroismul lor”, indică o declaraţie a Ministerului Apărării rus postată pe aplicaţia Telegram.

În urmă cu o săptămână, ministrul apărării rus l-a desemnat comandant al forţelor armate combinate care luptă în Ucraina pe şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, iar ca adjuncţi ai săi pe comandantul forţelor aerospaţiale ruse generalul Serghei Surovikin, comandantul forţelor terestre generalul Oleg Saliukov şi şeful-adjunct al Statului Major al armatei ruse, general-locotenentul Aleksii Kim.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că efectuează o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Ironia Berezovski din cazul Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here