Ministrul Sănătăţii a încheiat un protocol cu Patriarhia privind asistenţa religioasă în spitale

Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia au definitivat un protocol referitor la asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în unităţile sanitare, având printre obiective îngrijirea persoanelor cu afecţiuni cronice sau aflate în stadiul terminal al bolii, precum şi reducerea consumului de substanţe care dăunează sănătăţii. Detaliile protocolului au fost stabilite într-o întâlnire care a avul loc joi, între ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi o delegaţie a Patriarhiei, informează News.ro.

Astăzi, 22 septembrie 2022, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila s-a întânit cu o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, Secretarul Sfântului Sinod, pentru a definitiva un protocol care are drept scop asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în unităţile sanitare”, anunţă Ministerul Sănătăţii.
Protocolul are mai multe obiective, printre care: dezvoltarea în comun a unor programe de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni cronice sau aflate în stadiul terminal al bolii; conştientizarea importanţei prezentării la medic la apariţia primelor semne de boală; reducerea consumului de produse ce dăunează sănătăţii (tutun, alcool, droguri).
Protocolul dintre Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română urmează să fie semnat în perioada imediat următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here