Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că nu se poate vorbi deocamdată despre o relaxare a măsurilor luate de autorităţi în cadrul stării de urgență pentru că vârful epidemiei încă nu a fost atins și este așteptat în a doua jumătate a lunii aprilie. El afirmă că depinde doar de noi, de modul în care respectăm restricțiile, dacă vom avea „un vârf mai ascuţit care să forţeze, printr-un număr de cazuri mari şi grave, structura spitalicească” şi să existe „un moment în care poate va trepida terapia intensivă”.


Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20-21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai – 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a declarat marți ministrul Sănătăţii.


El afirmă că depinde doar de noi, de modul în care respectăm restricțiile, dacă vom avea „un vârf mai ascuţit care să forţeze, printr-un număr de cazuri mari şi grave, structura spitalicească” şi să existe „un moment în care poate va trepida terapia intensivă”.


Apel către medicii din Suceava
Legat de situația de la Spitalul Județean Suceava, unde sunt tensiuni între medici și noua conducere militară a unității medicale, Tătaru a spus că le înțelege pe cadrele medicale, dar că este nevoie de „o disciplinare pentru a pune lucrurile în ordine”.
Și ei trebuie să înțeleagă că la vremuri grele trebuie condiții un pic mai grele. Atâta timp cât nu respectă niște conditii de igienă, de echipamente pe care trebuie să le poarte… Trebuie să înțeleagă și îi rog să înțeleagă că sunt niște momente prin care trebuie să trecem”, a spus Tătaru. Întrebat ce aduce nou conducerea militară de la Spitalul Suceava, el a răspuns că riguroziztatea și respectarea unor circuite și conduite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here