Ministrul Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităţilor de apărare ale NATO

Sursa: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat, luni, că România continuă să fie un contributor activ la consolidarea securităţii colective şi la întărirea capacităţilor de apărare ale NATO, transmite Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, declaraţia a fost făcută în cadrul unei întrevederi pe care Angel Tîlvăr a avut-o luni cu Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti.

„În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, precum şi aspecte relevante privitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre. Stadiul şi perspectivele acordării asistenţei internaţionale multidimensionale pentru susţinerea Ucrainei au fost, de asemenea, pe agenda celor doi oficiali” se precizează în comunicat.

Ministrul a evidenţiat principalele linii de efort ale României pentru Ucraina, cu accent pe dimensiunea instruirii.

De asemenea, sursa citată arată că oficialii au discutat despre Summitul NATO de la Washington, din luna iulie, unde este de aşteptat să fie adoptate decizii cruciale pentru securitatea Alianţei, în general, şi pentru stabilitatea şi securitatea regiunii Mării Negre şi a flancului sud-estic, în particular.

„Summitul va fi un moment definitoriu pentru viitorul Alianţei. Suntem pregătiţi să contribuim activ la consolidarea securităţii colective şi la întărirea capacităţilor de apărare ale NATO”, a concluzionat Angel Tîlvăr, citat în comunicat.

PressOne: Mircea Geoană a plagiat în lucrarea de doctorat / Candidatul la președinție ar fi copiat rapoarte ale foștilor lideri americani Clinton și Bush

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here