Mircea Geoană și-a început azi mandatul la NATO

Outgoing Deputy Secretary General Rose Gottemoellerwith incoming Deputy Secretary General Mircea Geoana

Mircea Geoană și-a început astăzi mandatul de secretar-general adjunct al NATO. Ieri, la sediul alianței din Bruxelles, el a preluat ștafeta de la americanca Rose Gotemoeller, care a îndeplinit această funcție în ultimii trei ani.

„Mircea Geoană este primu secretar-general adjunct care provine din Europa Centrală și de Est. Anterior, domnul Geoană a fost președintele Institutului Aspen România. A mai fost președintele Senatului României, ministrul de Externe și Ambasadorul României în SUA” scrie în comunicatul NATO.

Outgoing Deputy Secretary General Rose Gottemoellerwith incoming Deputy Secretary General Mircea Geoana sursa: NATO

Tot ieri a avut loc și ceremonia de rămas bun pentru Rose Gottemoeller, la care au participat secretarul-general NATO Jens Stoltenberg și ambasadorii Consiliului Nord-Atlantic. Americanca a fost prima femeie numită secretar-general adjunct în istoria de 70 de ani a alianței.

În timpul mandatului ei de trei ani, Roser Gottemoeller a ghidat politica NATO față de Rusia, grație cunoștințelor ei profunde despre Moscova și controlul armelor. De asemenea, a coordonat lupta alianței contra terorismului, dar și mutarea NATO în noul sediu din Bruxelles.

„Rose Gotemoeller a fost un stâlp de rezistență în ultimii trei ani. Un expert în controlul armelor și dezarmare, a jucat un rol-cheie în întărirea capacității NATO de apărare și descurajare, în modernizarea alianței și în promovarea rolului femeilor în pacea și securitatea globale. Ne va lipsi tuturor” a spus Jens Stoltenberg, potrivit departamentului de comunicare al NATO.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the ambassadors of the North Atlantic Council bid a fond farewell to Deputy Secretary General Rose Gottemoeller

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here