Mircea Sandu, achitat în dosarul în care DNA acuza o mită de peste 700.000 de lei

Inquam Photos / Alexandru Busca

Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a fost achitat joi de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 724.000 lei de la reprezentanţii unei case de avocatură, transmite Agerpres.


În acelaşi dosar, soţia lui Mircea Sandu, Elisabeta Sandu, a fost achitată și ea pentru complicitate la luare de mită, instanța decizând că ”fapta nu există”.
Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face apel.


Mircea Sandu şi soţia sa au fost trimişi în judecată de DNA în iunie 2019, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.


„La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, susţin procurorii.


Conform DNA, societatea de avocatură a obţinut de la FRF, în cursul anului 2011, suma de 11.705.626 de lei în baza celor două contracte.
Mircea Sandu a fost trimis în judecată, marți, de procurorii DIICOT într-un dosar în care FRF ar fi fost păgubită cu aproape 800.000 de euro în cazul construirii centrului de fotbal de la Buftea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here