Misiunile pompierilor români continuă în altă zonă din Franța

IGSU anunţă că pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Franţa intervin, duminică, în altă zonă din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, informează News.ro.

”Începând cu ora 08.15, modulul execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă”, a transmis, duminică IGSU.

Astfel, 36 de pompieri care încadrează 5 maşini de stingere incendii de pădure,  2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l şi un microbuz se află dislocaţi în zona Boutox.
”Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor. Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau  în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi de menţinere a unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată”, a mai precizat sursa citată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here