Mitropolitul Muntenegrului a murit de Covid. Nu purta mască şi spunea că pelerinajul e ca un vaccin

Sursa: Wikipedia

Mitropolitul Amfilohie Radovic, liderul Biserici Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, a murit din cauza infecției cu coronavirus, a anunţat, vineri, biroul său, citat de Reuters.

Radovic, în vârstă de 82 de ani, un naționalist sârb fervent, care deținea și o influență politică majoră, a fost diagnosticat cu Covid-19 pe 6 octombrie, iar de atunci a fost internat în capitala muntenegreană, Podgoricai.

După izbucnirea pandemiei, mitropolitul Amfilohije Radovic a făcut paradă de faptul că nu poartă mască încălcând astfel recomandările autorităților. Iar în luna mai, la cinstirea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasilije Ostroski, Făcătorul de minuni, declara că vaccinul care a funcţionat tot timpul a fost pelerinajul și că acesta ar fi “vaccinul lui Dumnezeu”: „Ar fi bine dacă oamenii de știință ar inventa un vaccin, dar înainte ca acesta să fie găsit, există un vaccin care a acționat de-a lungul secolelor”.

Anterior, în aprilie, Amfilohie şi mai mulţi preoţi au încălcat interdicţia şi au deschis bierica, ei fiind arestaţi pentru scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here