Mobilizare generală pe ușa din dos: 20 de regiuni din Rusia au format 40 de unități de voluntari. Diferențe majore la bani

Unități de voluntari au fost înființate în peste 20 de regiuni din Rusia pentru a lua parte la războiul din Ucraina, notează Meduza, care citează ziarul Kommersant.

Potrivit publicației, din primăvara anului 2022, autoritățile ruse au creat peste 40 de astfel de batalioane. În unele regiuni, se formează o divizie, în altele – două, trei sau mai multe. În unele cazuri, acestea sunt batalioane și companii de puști motorizate, tancuri sau artilerie, în cazul altora e vorba de unități de sprijin. Adesea, astfel de unități sunt formate exclusiv din locuitori ai unei singure regiuni.

În toate regiunile, membrii unităților de voluntari semnează contracte cu Ministerul Apărării al Federației Ruse pe o perioadă de câteva luni și dobândesc statutul de soldați contractuali.

Plățile promise voluntarilor depind de la regiune la regiune: în regiunea Omsk, e promis un salariu de 130.000 de ruble; în alte regiuni se promite mai mult – 200.000; în Teritoriul Perm, voluntarilor li se oferă cel puțin 300.000 de ruble. În plus, soldații contractuali au dreptul la diferite sume pentru desfășurarea cu succes a ostilităților și diurnă în valoare de 8.000 de ruble „pentru fiecare zi a ofensivei”. În iulie, voluntarii din Ciuvahia au susținut că nu au primit banii promiși.

Un oficial federal bine informat a declarat, pentru Kommersant, sub rezerva anonimatului, că unitățile sunt create pe o bază teritorială, deoarece este mai convenabil să lucrezi cu voluntari. Potrivit aceleiași surse, autoritățile regionale au fost rugate să ajute cu suport informațional, finanțe și strângere de fonduri pentru logistică suplimentară.

Pe 13 iulie, Institutul American pentru Studierea Războiului afirma, citând mass-media și bloggeri din Rusia, că Kremlinul a dat instrucțiuni autorităților regionale să recruteze cel puțin un batalion de voluntari, în loc să declare o mobilizare generală.

Conform relatărilor presei, concomitent cu formarea unităților de voluntari, în Rusia se creează și unități formate din pușcăriași care sunt recrutați în PMC Wagner. Condamnaților li se oferă ocazia de a participa la război în schimbul banilor și grațierii.

Analist militar ucrainean: Locuitorii din Herson să fugă sau să aibă pivniță / Problema podurilor: rușii, „în încercuire operațională”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here