Mobilizarea lui Putin. Numărul biletelor de avion dus emise din Rusia a crescut cu 27%

În săptămâna în care preşedintele Vladimir Putin a declarat, pe 21 septembrie, prima mobilizare a ţării de la Al Doilea Război Mondial, numărul biletelor de avion cu un singur sens emise din Rusia a crescut cu 27%, transmite Reuters, citată de News.ro.

Mobilizarea bărbaţilor pentru a lupta în Ucraina a determinat mii de bărbaţi cu vârste de luptă să fugă din Rusia pentru a evita un plan în cadrul căruia ar trebui înrolaţi cei cu experienţă şi specialităţi militare, dar care deseori nu pare să ţină seama de datele privind serviciul militar, starea de sănătate, statutul de student şi chiar vârsta.

Datele publicate de ForwardKeys, care compară rezervările din 21 septembrie până în 27 septembrie cu săptămâna anterioară, arată că ponderea biletelor emise cu un singur sens a crescut la 73% în săptămâna anunţului, comparativ cu 47% în săptămâna anterioară.

”Aceste cifre sunt remarcabile şi se corelează cu informaţiile de la momentul respoctiv, privind o creştere bruscă a vânzărilor de bilete”, a declarat Olivier Ponti, vicepreşedintele ForwardKeys pentru informaţii.

Şaizeci la sută dintre biletele achiziţionate în săptămâna anunţului au avut o dată de plecare în termen de 15 zile, în creştere faţă de 45% faţă de săptămâna anterioară.

Timpul mediu până la plecare a scăzut de la 34 la 22 de zile, a spus compania.

Conform datelor ForwardKeys privind rezervările de călătorii aeriene, a existat o creştere de trei cifre pentru săptămâna încheiată pe 27 septembrie, a biletelor cu un singur sens din Rusia, către oraşele Tbilisi, Georgia; Alma Ata, Kazahstan; Istanbul, Turcia; Tel Aviv-Yafo, Israel şi Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Ruşii se năpustesc asupra biletelor de avion pentru a pleca din Rusia, după ce Putin a anunţat mobilizarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here