FOTO | Masacru la Zaporojie. Rușii au bombardat un convoi de civili. Zeci de morți

Guvernatorul administraţiei regionale din Zaporojie, Oleksandr Striuk, a declarat, pe contul de Telegram, că un atac rusesc a avut loc asupra unui convoi de civili în apropiere de Zaporojie. Cel puţin 23 de persoane au fost ucise, iar alte 28 rănite, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

”Există morţi şi răniţi. Salvatorii, medicii şi toate serviciile relevante se află în prezent la faţa locului”, a declarat Striul.
De asemenea, Serghii Haidai, guvernatorul administraţiei regionale din Lugansk, a anunţat  incidentul, spunând că ”lângă Zaporojie, ruşii au tras cu rachete asupra unui convoi care se îndrepta către teritoriul ocupat. De menţionat că a fost planificată plecarea a 34 de vehicule cu locuitori din regiunea Lugansk. Informaţiile mai detaliate despre victime sunt în curs de clarificare”.

Imaginile postate pe reţelele sociale au arătat o scenă îngrozitoare cu morţi şi răniţi zăcând pe şosea, iar convoiul ar fi fost lovit de mai mult de douăsprezece ori.

Într-un videoclip, realizat dintr-o clădire din apropiere, o femeie poate fi auzită repetând printre lacrimi: ”Acolo zac oameni morţi”.

Cel puţin o groapă a putut fi observată în alte imagini care ilustrează maşini distruse în explozia produsă.

Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here