Cine a semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă ar putea fi depusă marţi în Parlament.

Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care susţin moţiunea au: PNL – 95 de membri, USR – 40 de membri, UDMR – 30 de membri, PMP – 12 membri, iar PRO Europa – 39 de membri. La aceştia se adaugă 18 senatori neafiliaţi, provenind de la ALDE şi PRO România, dar şi o parte dintre cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

De cealaltă parte, grupurile PSD, care susţin Guvernul, au 206 membri, la care se adaugă parlamentarii neafiliaţi, cel puţin 6, care au fost excluşi din ALDE după ce au acceptat nominalizări de posturi în Guvern sau au dorit să rămână alături de social-democraţi.

Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

Klaus Iohannis a spus ieri, la Cluj, că abia așteaptă să treacă moțiunea de cenzură, ca să scape de PSD

Dragii mei, fără PSD României i-ar fi fost mult, mult mai bine. PSD în realitate a ţinut România în loc, PSD-ul a promis una, a făcut alta, PSD-ul a inhibat dezvoltarea României şi acum suntem în situaţii nemaivăzute, a spus Klaus Iohannis.  luj, că abia așteaptă să treacă moțiunea de cenzură, ca să scape de PSD.

În schimb, Viorica Dăncilă este convinsă că moțiunea nu va trece, deoarece opoziția nu prezintă o alternativă la actualul guvern și că nimeni nu va vota ceva ce nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here