VIDEO | Mulțimi în lacrimi cântă „God Save the Queen” la Palatul Buckingham. Un curcubeu a apărut deasupra Londrei

Mii de oameni s-au adunat în fața Palatului Buckingham din Londra, vărsând lacrimi și cântând „God Save the Queen” într-un emoționant spectacol improvizat, când a apărut vestea că regina Elisabeta a murit, informează Reuters.

Un curcubeu dublu a apărut deasupra Londrei, în timp ce palatul își cobora steagul Union Jack în bernă, semnificând moartea monarhului.

„Am crescut cu ea mereu acolo”, a spus consultantul Margaret Parris, cu lacrimi în ochi.

Ea a călătorit 20 de mile (32 km) până la palat, după ce auzise mai devreme că regina s-a îmbolnăvit.

Elisabeta a murit liniștită în casa ei din Scoția, la vârsta de 96 de ani. Fiul ei cel mare, Charles, în vârstă de 73 de ani, este acum rege.

Starea de spirit de pe esplanada din fața Palatului Buckingham era foarte diferită în urmă cu trei luni, când regina și-a făcut apariția pe balcon, în urale uriașe din partea mulțimilor care se bucurau de sărbătoarea Jubileului de Platină, care a marcat 70 de ani de la urcarea reginei pe tron.

Joi, un sentiment de anxietate s-a transformat în șoc când a fost anunțată vestea morții reginei. Palatul a postat o notificare oficială, pe porțile de afară, pe care londonezii și turiștii au insistat să-l vadă.

Mii de oameni au început să sosească apoi, unii purtând flori.

„Pare o istorie în devenire, așa că ne-am grăbit la palat” (…), a spus Nabeel Dockrat, 26 de ani, un turist din Africa de Sud.

Sentimentul istoriei a fost simțit la fel de intens la 300 de mile depărtare, în Edinburgh, capitala Scoției.

„Este una dintre acele zile similare cu „unde ai fost când a fost împușcat JFK? Unde ai fost pe 11 septembrie?””, a spus și Laura McGee, 37 de ani, avocat din Glasgow.

„Cred că oamenii au apreciat, indiferent dacă ești regalist sau nu, că ea a oferit cu adevărat un serviciu imens și uimitor țării”.

La Palatul Buckingham, studentul în vârstă de 22 de ani Adam Wilkinson-Hill a sosit cu o grămadă de crini albi în numele său și al unui grup de prieteni care nu puteau ajunge în capitală.

„Este un șoc masiv pentru națiune”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here