Muzeul „Grigore Antipa” anunţă că nu va participa la ”Noaptea Muzeelor” 2024

VINATORU_EDUARD

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunţă că nu va participa la ediţia din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se solidarizează cu ceilalţi colegi din muzeele din ţară, protestând faţă de salariile extrem de mici din sectorul muzeal, potrivit News.ro.

„Sistemul de salarizare actual reprezintă o ameninţare extrem de severă la adresa procesului de management al unui muzeu. Dacă vrem să avem în continuare muzee funcţionale, trebuie găsită o soluţie pentru creşterea nivelului de salarizare în muzeele care au fost uitate până acum. Ministerul Culturii a înţeles de la început acest lucru şi a propus ordonanţa de creştere salarială. Trebuie ca şi restul Guvernului sa înţeleagă”, se arată în comunicatul instituţiei.

600.000 de vizitatori în 2023 la „Antipa”

„Mulţumim foarte mult publicului nostru pentru că ne apreciază atât, lucru pe care îl vedem din numărul mare de vizitatori care ne trec pragul: aproape 600.000 de persoane ne-au vizitat muzeul în 2023, acesta fiind cel mai mare număr de vizitatori în cursul unui an, de la înfiinţarea acestei instituţii. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, în primul rând pentru că ne transmite că suntem relevanţi pentru comunitate şi munca noastră este recunoscută de public. Dacă se va ajunge la proteste ale salariaţilor din muzee, în data de 18 mai, aşa cum se preconizează în momentul de faţă, ar fi grozav dacă o parte din public ar protesta alături de salariaţii muzeelor,  transmiţând astfel guvernanţilor ideea că publicul înţelege că muzeele sunt importante, că trebuie să înţeleagă şi guvernanţii acest lucru şi că munca celor care lucrează în muzee trebuie răsplătită cum se cuvine”, au transmis muzeografii.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va avea un program normal de vizitare sâmbătă, 18 mai, fiind deschis între orele 10.00 – 20.00, ultima intrare fiind la ora 19.00.

Muzeul Naţional de Artă al României s-a alăturat de asemenea protestului sindicaliştilor din Federaţia CulturMedia, iar Muzeul Naţional de Istorie a României a invicat „motive obiective” pentru care nu va organiza „Noaptea Muzeelor”.

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here