Al 12-lea deces din cauza coronavirusului produs în România a fost cel al Marioarei Chetraru, o femeie în vârstă de 64 de ani din Suceava. Era patroana complexului Popas Turistic Bucovina din Sucevița. Ea a fost plecată în vacanță în Mauritius, Seychelles și Dubai în perioada 13 – 29 februarie, dar diagnosticul de infectare cu coronavirus a fost pus mult mai târziu. Pe 21 martie!

În plus, au apărut informații că femeia a fost testată prima oară pentru depistarea coronavirusului pe 11 martie, iar rezultatul a fost negativ. Cert este că starea ei s-a înrăutățit după internarea în Spitalul Județean Suceva. Acest spital a fost închis deoarece devenise un focar de infecție, care a decimat personalul medical, după cum susține Nelu Tătaru, ministru propus al Sănătății.

„Au fost mai multe motive care au dus la acest deznodământ. Ancheta epidemiologică nu a mers pe un traseu care să ducă la identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat şi care a fost tardiv izolat. A fost greşit înţeles modul de a folosi unele echipamente de protecţie, dar a fost şi un management defectuos al crizei. A fost o atitudine a DSP delăsătoare (…) Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare,” a mai spus Tătaru.

Situația critică de la Spitalul Județean Suceava, confirmată oficial de autorități, dă credibilitate acuzațiilor lui Titel Chetraru, care susține că soția a luat virusul în spital.

”Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.”, așa suna comunicatul oficial, sec, care sugera că Marioara Chetraru a luat virusul în urma călătoriei în străinătate, deși niciuna dintre țările prin care a trecut nu raportase un număr semnificativ de cazuri.

Tot oficial, decesul Mărioarei Chetraru a fost pus pe seama complicațiilor pe care le-a suferit în Spitalul de la Suceava, cauzate de infecția cu noul coronavirus. Ce nu spun însă documentele medicale este unde a avut loc infectarea. Potrivit familiei, femeia a ajuns la spital pe picioare. La internare nu avea nicio infecție și nici coronavirus, iar după puțin timp a ajuns la Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, unde a și murit.

Mă abțin să mai comentez. Aștept două-trei zile să-și revină și vom discuta după”, declara Titel Chetraru, soțul femeii, cotidianului Bună Ziua Iași, cu o zi înainte ca soția sa să moară.

*Infecție luată din spital

Surse ale redactorilor BZI susțin că femeii i s-au recoltat probele de depistare COVID-19 pe data de 11 martie. Rezultatul: Negativ. Din cauză că starea de sănătate a femeii se agrava, însă, medicii au repetat testul pe 21 martie, după internarea în spital și a ieșit pozitiv.

Miercuri, 25 martie, a fost înregistrat al paisprezecelea deces în România din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani internat tot la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane (printre care și Marioara Chetraru), iar peste 100 de cadre medicale sunt infectatae cu COVID-19.

1 COMENTARIU

  1. normal in spitale se murea inainte de aparitia coronavirus!!!…dupa tragedia din colectiv ne-am dat seama de nemernicia statului in toti acesti 30 de ani!!!…daca am calcula cati romani au murit in toti acesti ani de Infecțiile nosocomiale suma ar depasii cateva zeci de mii!!!…daca nu sute de mii..!!!..greseala imensa care s-a facut si am spus-o de o luna incoace ..NU TREBUIA LASATI SA INTRE-N TARA DIASPORA NEAGRA!!!…sau cum spune si Prof.dr. Olga Simionescu, medic primar dermatolog, şef de clinică la Spitalul Colentina din Bucureşti,INSTALAREA DE CORTURI MARI SAU BAGATI IN UNITATILE MILITARE DEZAFECTATE DIN ZONA ARADULUI SAU ORADEI!!….asta inseamna responsabilitate ,nu tigania care a iesit acum…nu recomnadati ,CI OBILGATI !!..PAZITI DE ARMATA !!!…nu crapa nimeni 14 zile ,dar nu nenoroceau tara!!…ma uit cu siderare ca acum in al doispelea ceas nu recurgem la asa ceva !!..ba,banditilor voi sunteti nebuni??…acum her prezidente ,dupa video conferinta cu westul va veni sa ne spuna ca trebuie sa aducem ,atentie!,,inca vreo cateva zeci de mii de liber profesionisti din spania si italia, in tara …!!!…nu ca ar vrea el,ci i s-a impus sa-si ia poporul….vai mama noastra…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here