Negocieri Ucraina şi Rusia: Delegaţiile ambelor țări spun că se așteaptă la progrese în următoarele zile

Delegaţia ucraineană se aşteaptă să ”obţină rezultate concrete” în discuţiile cu Rusia în zilele următoare, a afirmat, duminică, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, conform CNN. De asemenea, Leonid Sluţki, membru al delegaţiei ruse de negocieri, a declarat că există ”progrese semnificative” în negocierile cu Ucraina, potrivit agenţiei de presă rusă RIA.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Podoliak a spus că Rusia ”devine mult mai receptivă la poziţia ucraineană” şi ”a început să discute constructiv”.

Propunerile noastre sunt pe masă. Sunt foarte dure. Printre acestea, retragerea trupelor, încetarea focului. Nu vom renunţa la niciun punct, din principiu”, a subliniat Podoliak.

Să clarificăm lucrurile. În cadrul negocierilor FR (Federaţia Rusă) nu dă ultimatumuri, ci ascultă cu atenţie propunerile noastre. Ucraina nu va renunţa la niciuna dintre poziţii. Cererile noastre sunt – sfârşitul războiului şi retragerea trupelor FR. Văd că există înţelegere şi un dialog”, a mai menţionat el.

 

De asemenea, Leonid Sluţki, membru al delegaţiei ruse în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina, a salutat ”progresele semnificative” înregistrate de la începutul negocierilor, relatează agenţia de presă rusă RIA, citată de News.ro.

Dacă putem să comparăm poziţiile Rusiei şi Ucrainei în negocierile de la început şi în prezent, putem observa progrese semnificative”, a spus delegatul de la Kremlin, adăugând că se aşteaptă ca ”progresele să se concretizeze într-o poziţie unificată a ambelor delegaţii şi într-un document care să fie semnat”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here