Daniel Chițoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost pus sub acuzare, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în dosarul accidentului rutier în care a fost implicat, soldat cu decesul a două persoane.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Cătălin Arsene.

Fostul ministru Daniel Chiţoiu, lider ALDE, s-a aflat joi la Parchetul Tribunalului Argeş pentru a fi audiat în legătură cu accidentul în care a fost implicat şi care s-a soldat cu decesul a două persoane. El a negat, la ieşirea de la audieri, că ar fi vorbit la telefon în timp ce se afla la volan.

Daniel Chiţoiu a plecat de la sediul Parchetului Tribunalului Argeş după aproximativ 15 minute, el spunând că a participat la acte procedurale.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el a negat că ar fi vorbit la telefon în momentul producerii accidentului.

De asemenea, a precizat că nu a luat legătura cu familia victimelor.

În 26 decembrie, Chiţoiu a fost implicat într-un accident pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti, maşina sa pătrunzând pe contrasens şi cionindu-se cu o maşină condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Soţia bărbatului a decedat ulterior, la spital. Oaltă persoană aflată în autovehicul a fost rănită.

Şi fostul ministru a fost internat în spital, deşi imediat după accident a fost fotografiat mergând alături de poliţist, fără a părea să aibă o problemă medicală. Internarea în spital este şi motivul pentru care audierea sa a fost amânată, aceasta fiind prima dată când apare în faţa anchetatorilor. Chiţoiu a fost externat în 2 ianuarie.

În acest dosar se face cercetări vizând infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, însă ulterior a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, având în vedere ”intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”.

2 COMENTARII

  1. […] Urările lui Călin Popescu Tăriceanu vin într-un context dificil pentru ALDE, formațiunea pe care a înființat-o după ce a părăsit PNL. În primăvara lui 2019, partidul a trecut printr-un eșec răsunător, ratând intrarea în Parlamentul European. Coaliția cu PSD s-a rupt și ea, calculele lui Tăriceanu de a deveni președintele României au rămas simple speranțe, iar zilele trecute un om important pentru ALDE, Daniel Chițoiu, a fost pus sub acuzare. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here