Liviu Dragnea, respins și de Tribunalul UE. Fostul lider PSD rămâne după gratii

Liviu Dragnea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liviu Dragnea rămâne după gratii, după ce Tribunalul UE a decis că nu poate să intervină peste o decizie judecătorească a instanțelor din România. Tribunalul UE a respins acțiunea lui Liviu Dragnea în care reclama că a fost condamnat de un complet de judecată care nu era specializat pe fapte de corupție și că ICCJ a dat dovadă de abuz de putere atunci când a ignorat mai multe prevederi europene, solicitând acestui for anularea condamnării, scrie Mediafax.

Liviu Dragne a sesizat Tribunalul UE în iulie 2019, cerând la o anulare a pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare în Dosarul angajărilor fictive. Dragnea a cerut și rejudecarea procesului.

„Reclamantul solicită Tribunalului:

– constatarea încălcării de către autoritatea judecătorească reprezentată de Înalta Curte de Casație și Justiție a prevederilor obligatorii ale tratatelor și anume normele obligatorii din Titlul V spațiul de libertate, securitate si justiție reglementate în Art. 67 din TFUE;

– [constatarea] încălcării prevederilor Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene în sensul că a judecat cauza subsemnatului în fond, fără să existe complet de judecată specializat pe fapte de corupţie, astfel cum a statuat inclusiv Curtea Constituţională a României prin decizia din 5 iulie 2019 pronunțată în dosarul 642E/25.03.2019;

– [constatarea] abuzului de putere manifestat explicit de către autoritatea judecătorească în sensul că a ignorat obligația din Art. 267 alineat 3 din TFUE în legătură cu cererea de trimitere cu titlu preliminar în interpretarea tratatelor, cerere care a fost formulată în termenul legal la instanța națională, în conformitate cu Art. 267 alineat 1 litera (a) și (b) din TFUE”, se arată în sesizarea depusă de avocații lui Liviu Dragnea.

Decizia a fost pronunțată în data de 17 decembrie, iar acum Liviu Dragnea va trebui să suporte și cheltuielile de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here