Nicolae Ciucă: Eroii noştri sunt parte a sufletului poporului român

Sursa: Facebook

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, joi la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Eroilor la Mormântul Ostaşului Necunoscut. că „eroii noştri sunt parte a sufletului poporului român. Au fost zid de apărare pentru România şi rămân pentru eternitate o dovadă grăitoare a patriotismului românesc. Ei sunt exemple pentru toate generaţiile de români care vor veni”, relatează News.ro.

„Suntem împreună în această zi pentru a cinsti eroii noştri, pe cei care au pus patria mai presus de vieţile lor.  Onorăm sacrificiul lor suprem în slujba patriei şi lupta lor pentru ca ziua de mâine să fie mai bună pentru România şi pentru români. În această zi sărbătorim Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, cunoscuţi sau necunoscuţi. Se întâlnesc astfel, în această zi, recunoştinţa cu jerfa şi Armata cu Biserica. Eroii noştri sunt parte a sufletului poporului român. Au fost zid de apărare pentru România şi rămân pentru eternitate o dovadă grăitoare a patriotismului românesc. Ei sunt exemple pentru toate generaţiile de români care vor veni. Să-i comemorăm, deci, pe cei care au făcut jerfa supremă, să ne îngrijim de mormintele lor şi să le păstrăm vie memoria, vorbind despre faptele lor, nu doar de câteva ori pe an, ci în fiecare zi”, a afirmat Ciucă.
El a mai spus că, totodată, „suntem datori să-i onorăm cum se cuvine pe eroii care încă sunt printre noi, care au trăit ororile războiului şi care ne-au învăţat ce înseamnă sacrificiul, onoarea si demnitatea, veteranii de război”.

„Ei sunt pilde de viaţă şi modele pentru generaţia noastră. Le mulţumesc şi le transmit şi pe această cale recunoştinţa şi aprecierea mea. Noi trebuie să ducem mai departe memoria lor, transmiţând generaţiilor viitoare valorile şi tradiţiile noastre naţionale: credinţa, demnitatea, libertatea. Chiar dacă astăzi România beneficiază de garanţiile de Securitate oferite de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană, nu trebuie să uităm nicio clipă că este datoria noastră, a fiecărui roman, să apărăm libertatea, democraţia şi valorile naţionale. Mă bucur că, la mai bine de 100 de ani, de când România a stabilit această zi a Eroilor, tradiţia a fost restabilită după căderea comunismului şi este în continuare respectată. Vrem ca şi cei care vin după noi să trateze această zi cu acelaşi respect, cuvenit, să ducă tradiţia mai departe şi să le insufle urmaşilor lor cultul Eroilor Neamului. Sacrificiul lor pentru ţară, pentru familie şi pentru semeni, nu trebuie uitat. Jertfa lor trebuie omagiată. Să-i preţuim, să-i respectăm, să le păstrăm vie memoria şi să învăţăm de la ei ce înseamnă iubirea de ţară. Glorie  eternă eroilor noştri! Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a mai precizat Ciucă.

Înălţarea Domnului. Ziua Eroilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here