Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a comentat, marți seara, la România TV, stenogramele afacerii de la Arad, acolo unde sunt implicați trei parlamentari PSD. În înregistrări apare și numele său, în discuțiile despre numirea în funcţia de şef al Departamentului Venituri din cadrul D.P.R.P. Timişoara a lui Lucaciu Mircea.

Nu cunosc nici unul dintre persoanele implicate. Îl știu pe domnul Chisăliță, cu restul nu am avut nici măcar o convorbire telefonică.

Dacă procurorii au vreun dubiu, merg la Parchet și dau declarații. Probabil neșansa noastră e că organizația Giurgiu a dat un ministru al Transporturilor.

În viața mea am fost de două ori la Arad, o dată la o nuntă și altă dată cu politica”, a declarat Niculae Bădălău.

Anchetatorii arată în dosarul de la Arad un episod din 26 august în care Bogdan Munteanu s-a întâlnit cu Cristian Horgea şi cu Mircea Lucaciu, la terasa Tenis Pro fi (Baza UTA) din municipiul Arad, unde au purtat discuţii despre implicaţiile politice ale numirii în funcţia de şef al Departamentului Venituri din cadrul D.P.R.P. Timişoara a lui Lucaciu Mircea.

Munteanu Bogdan s-a arătat resemnat pentru faptul că va trebui să fie destituit funcţie, arătând că este dispus să renunţe la acea funcţie dacă interesele partidului o cer: „Ce să zic!? Acuma, asta este. Dacă trebuie…” în acel moment Ispravnic Cristian a intervenit spunând că va face schimb de posturi cu Lucaciu Mircea, consecinţa fiind cea a reducerii veniturilor salariale: faci pasu’ în locu’ lu‘ Mircea, ăla o fi serviciu … iacă pierzi cât pierzi la salar, nu-i nicio …” ceea ce denotă că, indiferent de intervenţia lui Cuc Răzvan pentru înlăturarea din funcţie a lui Munteanu Bogdan, exercitarea influenţei de către Horgea Cristian, Ispravnic Cristian şi Căprar Dorel Gheorghe de a-1 promova în această funcţie pe Lucaciu Mircea a fost pusă în aplicare.

Munteanu Bogdan a încercat atunci să îşi explice care ar fi nemulţumirile celor din partid la adresa sa, care să fi determinat schimbarea din funcţie, bănuind că există suspiciunea că sumele de bani primite de el ca urmare a comiterii faptelor de corupţie sunt predate Organizaţiei P.S.D. Giurgiu, şi nu celei din Arad: „Da ’ ăsta înseamnă că el tot trăieşte cu idea că eu fac cu ăsta şi le duc la Giurgiu…” Ispravnic Cristian a confirmat că aşa este, arătând că ministrul transporturilor i-ar fi reproşat că a dat curs influenţelor exercitate de Niculae Bădălău, preşedintele Organizaţiei Judeţene P.S.D. Giurgiu, pentru angajarea în cadrul D.R.D.P. Timişoara a unor persoane susţinute de acesta: „Păi, şi cu angajările era convins c-am adus acolo om de-a lu ’ Bădălău. Când i-am trimis toate angajările semnate, ştampilate, nu aşa…i-am trimis oficial. Să vadă … ui … ultima angajare o fost în decembrie, cu data de 3 ianuarie. înţelegi ? Cineva i-o spus că eu am angajat oameni de-ai Iu ’ Bădălău. Na, spune tu mă!”, se arată în dosar.

Ulterior, în aceeaşi zi, mai arată anchetatorii, Cristian Ispravnic i-a spus telefonic şi lui Lucaciu că a transmis deja documentele pentru numirea lui Mirel Pascu în funcţia de şef al Departamentului Juridic, afirmând că şefa Departamentului de şi el că Răzvan Cuc ar fi reproşat că sumele de bani obţinute din comiterea infracţiunilor de corupţie sunt predate facţiunii PSD Giurgiu, cu care el se află în conflict: „Dar Grasu’ aşa o zis atunci Ia … [neinteligibil]… I-o zis pă faţă : «Ce, bă, că voi faceţi şi-i duceţi lui Bădălău şi lui Mina!» ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here