Nicuşor Dan: Bucureştiul va avea la sfârşitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România

Sursa: Facebook

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă că Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială, construieşte în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va include şi cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România, notează News.ro.

”Bucureştiul va avea la sfârşitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială, construieşte în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va avea mai multe funcţiuni: o Bancă de Alimente, o cantină socială, un Centru de formare profesională în domeniul Horeca pentru persoane vulnerabile, un centru de informare şi consiliere pentru femei şi centre de zi pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi”, transmite edilul, care a obţinut un nou mandat la alegerile din 9 iunie.
Complexul este format din 4 clădiri, una finalizată, 2 în curs de finalizare, iar la cea de-a patra lucrările au ajuns la 60%, subliniază el.
El precizează că la Banca de Alimente, persoanlul de la Direcţia de Asistenţă Socială va colecta, depozita şi distribui către persoanele aflate în nevoie alimentele donate de producători din industria alimentară şi retaileri, alimente care nu mai pot fi vândute, dar sunt potrivite pentru consum.
”Spunem astfel stop risipei alimentare, îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situaţii de risc şi intrăm în rândul oraşelor europene unde acest concept funcţionează cu succes de mulţi ani. Acest complex va fi şi un etalon de eficienţă energetică pentru ca s-a optat pentru un sistem inteligent de utilizare a resurselor naturale, inclusiv prin acoperişuri verzi”, adaugă Nicuşor Dan.

 

Nicușor Dan, acum că ați fost reales primar, puteți amenaja o stație de autobuz?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here