Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul comun PNL și USR PLUS la Primăria București, Nicușor Dan, a acuzat-o vineri pe contracandidata sa de la PSD, Gabriela Firea, că a angajat drept consilier personal un condamnat penal pentru furt. E vorba despre Marius Coajă, consilier pentru infrastructură al primarului general și director adjunct în primărie.

Consilierul pentru infrastructură al Primarului General, Marius Coajă. Este totodată director adjunct al administrației pentru consolidări. A fost condamnat cu suspendare pentru furt”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă în care a prezentat 15 nume de oficiali din Primăria București cu probleme penale sau legături apropiate cu familia Gabriela Firea – Florentin Pandele.

El a dat și exemplul Mirelei Ercuță, directoarea direcției de relații publice din Primăria București.

Mirela Ercuță are un alt nume acum, după căsătorie. Din nou, ea a fost condamnată pentru evaziune fiscală, în urma acestei condamnări, ea nu a fost adusă de doamna Gabriela Firea în Primărie, a fost angajată în mandatul lui Sorin Oprescu însă, în anul 2019, Agenția Națională pentru Funcționari Publici a înaintat o adresă către Primăria Capitalei, în care a spus că această doamnă, prin faptul că este condamnată penal, nu mai poate să ocupe funcția de director în Primărie și cu toate aceste continuă să ocupe această funcție”, a spus Nicușor Dan.

El a dat și exemplul lui Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Capitalei, despre care a susținut că ”DNA a constatat, în urma unei expertize, că în urma unor autorizații ilegale pentru imobilul din Calea Dudești, nr 94, folosul necuvenit a fost de 600.000 de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here