Nicusor Dan
Foto: George Calin/Inquam Photos

Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcţionare, printre care şi un regulament privind susţinerea la alegerile locale a candidaţilor non-membri sau independenţi, introducând posibilitatea ca filialele judeţene sau locale ale USR să decidă susţinerea unor candidaţi externi, informează News.ro. Dan Barna anunţase pe Facebook că i-a propus lui Nicuşor Dan – despre care crede că are şanse de a deveni candidatul opoziţiei pentru Primăria Bucureşti – să revină în USR, fără a primi un răspuns de la acesta.

Anterior, Barna a anunţat într-o conferinţă de presă că va propune partidelor organizarea unor alegeri primare în Bucureşti pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şanse de a o învinge pe Gabriela Firea.

Potrivit unui comunict de presă transmis la finalul şedinţei Comitetului Politic al USR, în cazul în care filialele judeţene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidaţi externi, desemnarea candidaţilor la primării sau la consilii judeţene se va face statutar, în baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise.

L-am invitat şi pe Nicuşor Dan pentru că este unul dintre candidaţii pe care noi îi considerăm viabili şi cu şanse foarte mari să poată fi candidatul unic al Opoziţiei în ceea ce înseamnă lupta pentru Bucureşti şi lupta pentru câştigarea Bucureştiului de la Gabriela Firea”, a declarat Dan Barna la finalul primei părţi a şedinţei Comitetului Politic al USR. 

După desemnarea candidaţilor interni, organizaţiile USR pot încheia alianţe electorale cu alte partide sau organizaţii politice.

Candidaţii externi susţinuţi de USR trebuie să îndeplinească condiţiile legale, dar şi criteriile de integritate ale USR.

Barna a dat exemplul Budapestei, unde mai multe partide s-au aliat şi au susţinut un candidat comun care a învins candidatul Fidesz.

Pentru organizarea acestora, vor exista corturi în mai multe zone din oraş, unde bucureştenii vor putea vota pentru un anumit candidat pe durata mai multor zile.

Surse: News.ro, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here