Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sevil Shhaideh, prima propunere de premier a fostei coaliții de guvernare PSD-ALDE, refuzată de președintele Klaus Iohannis în decembrie 2016 din rațiuni de „securitate națională”, ulterior vicepremier și ministru al Dezvoltării, a fost eliberată din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizie a premierului Ludovic Orban, anunță profit ro.

Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Shhaideh a fost respinsă în decembrie 2016 de președintele Klaus Iohannis, iar Liviu Dragnea a înaintat propunerea lui Sorin Grindeanu, cel care a condus primul guvern PSD din șirul celor trei.

Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării, în Cabinetul Grindeanu, pe care l-a părăsit după apariția dosarului ”Belina” în care a fost cercetată și trimisă în judecată de procurorii DNA. Shhaideh a fost recuperată ulterior de premierul Mihai Tudose, cel care i-a urmat lui Sorin Grindeanu după moțiunea de cenzură depusă și votată în unanimitate chiar de PSD. Tudose a numit-o pe Shhaideh consilier de stat în Guvern.

Shhaideh a demisionat în toamna lui 2017 din funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, după ce DNA a anunțat că este suspectă de abuz în serviciu în dosarul privind trecerea presupus ilegală a Insulei Belina și a Brațului Pavel din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea CJ Teleorman, pentru ca ulterior, la doar câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

*Shhaideh, reprezentant al statului în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Sevil Shhaideh este în continuare reprezentant al statului în Consiliul de Supraveghere al celui mai mare producător de țiței și gaze din România, OMV Petrom, mandatul său fiind valabil până la finalul lunii aprilie 2021.

Sevil Shhaideh a fost numită în octombrie 2017 membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale companiei.

Informația apărea pe 27 octombrie 2017 într-un raport al companiei remis Bursei de Valori București și citat de Agerpres.

Mandatul lui Sevil Shhaideh în aceste funcții este valabil începând de joi, 26 octombrie 2017, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor.

Fostul ministru ocupă aceste funcții după ce Mihai Busuioc a renunțat la mandat în urmă numirii sale ca președinte al Curții de Conturi.

OMV Petrom își plătește cei nouă membri ai Consiliului de Supraveghere cu un salariu de bază de 20.000 de euro net pe an. În plus, ca membru al Comitetului de Audit, Shhaideh va lua încă 4.000 euro pe ședința, iar că membru al Comitetului Prezidențial alți 2.000 de euro pe ședință, potrivit Profit.ro.

Shhaideh este acuzată de fapte comise în 2013, când era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Alături de alte persoane, a trecut ilegal părți din Insula Belina și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea CJ Teleorman, pentru că, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here